הרמת סינוס Things To Know Before You Buy

בשנות התשעים, תחום השתלות העצם המתפתח, הוביל את החוקרים לפתח טכניקה כירורגית בה ניתן להצמיח עצם על חשבון הסינוס המקסילארי, ובכך לאפשר התקנת שתלים. הפעולה נקראת: "הרמת ריצפת הסינוס המקסילארי".

לכל דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה וכך גם אחוזי ההצלחה והאפקטיביות משתנים בהתאם.

השתל מוחדר לתוך עצם הלסת ולאחר תקופת החלמה אפשר לחבר אליו (בהברגה או בהדבקה) כתר, שיחליף את השן החסרה.

 ברובם המוחלט של המקרים בהם הרמת הסינוס מבוצעת בשיטה הסגורה ניתן למקם את השתלים הדנטליים כבר באותו הליך וללא צורך בתקופת המתנה לבניית מסת עצם באזור בטרם מוחדרים השתלים בהליך נפרד.

במידת הצורך, ואחד משני אלה מביאים למצב בו לא ניתן להשתיל את העצם, יש להפסיק את הניתוח ולחכות עד שהאזור יבריא.

כיום ניתוח הרמת סינוס פתוחה הינה טכניקה טיפולית פרדיקטבילית (אחוז הצלחה גבוה) עם תוצאות קליניות מצוינות. שיטה זו מאפשרת התקנת שתלים באזורים שעד כה נחשבו כבעייתיים.

בעקבות המצב הביטחוני, לא ניתן לעשות שימוש בשירות זה מחוץ לגבולות ישראל. אנו מצטערים על אי הנוחות ומקווים ??? ??? ????? ???? לחזור לשגרה במהרה.

אטופיק דרמטיטיס הרמת גבות סרטן ריאה ציפוי חרסינה לשיניים שלפוחית רגיזה ריפלוקס

לאחרונה, בקרב רופאי שיניים חל שימוש בגורמי צמיחה שמזרזים את התאחות העצם, ולמעשה חוסכים את ההמתנה גם כאשר מדובר בעצם סינטטית. תהליך חדשני זה כולל לקיחת דגימת דם של המטופל שממנה מוציאים פלאזמה המועשרת בפלאטלט.

מומלץ להימנע מכל מאמץ באזור הניתוח כגון ניפוח בלונים, נגינה על כלי נשיפה, שתיה בקשית וכיו"ב.

פעולות אלו חייבו אתר כירורגי נוסף ולעתים דרשו אשפוז ואו הרדמה כללית דבר שהגביל את אפשרויות הטיפול.

בהרמת סינוס פתוחה, מבצע המנתח פתח או חלון בצד החיצוני של הלסת על מנת לקבל גישה אל החלל. לאחר פתיחת החלון, מרים המנתח את הרירית המדפנת את חלל הסינוס בעזרת כפיות ייעודיות מבלי לקרוע אותה. בין רצפת החלל לבין הרירית המורמת ממקם המנתח גרגירי עצם כתושה.

הסיבוך הנפוץ הוא התפתחות של "סינוסיטיס אקוטית" מספר ימים או שבועות לאחר הניתוח. התופעה מלוות בחום, בלחץ במערות האף מתחת לעין ובתחושה לא נעימה. טיפול אנטיביוטי ייחודי ומתאים יכול להיות הפתרון, אך לפעמים יהיה צורך בהתייעצות עם רופא אף אוזן וגרון.

המטופלים יקבלו "פרה-מדיקציה" תרופתית מתאימה, שעשויה למתן את תופעות הלוואי, אך לרוב מופיעות נפיחויות ובצקת מתחת לעיין של המנותח, אשר מלוות באי נוחות כמספר ימים.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *